DEĞERLER EĞİTİMİ
Anasayfa> Eğitim Öğretim> Değerler Eğitimi

Gücümüzü Köklerimizden ve Değerlerimizden Alıyoruz

Çünkü Biz Mavigün’lüyüz

21. yüzyılda ve modern bir çağda yaşıyoruz. Ancak toplumsal dejenerasyonun ve olabildiğine bilgi kirliliğinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Hem zihinler hem de gönüller karma karışık. Günümüzde, genç dimağlara gerek dizi filmler ve gerekse sosyal medya aracılığı ile değerlerimize uygun olmayan algılar enjekte edilerek âdeta gençlerimiz zihinsel ve ruhsal olarak zehirlenmeye çalışılıyor.

Bu nedenle evlatlarımızı ateizm, deizm, hedonizm, nihilizm gibi sapkın ideolojik akımlara kapılmadan, onları millî, ahlâkî, insânî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmek gayesindeyiz. Bu bağlamda ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına riayet eden ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmenin de gayreti içerisindeyiz.

Bizler Mavigün Eğitim Kurumları olarak velilerimizin bize güvenerek okulumuza bıraktığı gençlerimizi kendi öz evladımız gibi ve de yüce Allah’ın bize bir emaneti olarak görüyor, onlara hem anne hem de baba şefkati ile yaklaşıyoruz.

Değerlerin ilk olarak edinildiği yer elbette ailedir. Mavigün Koleji olarak bizler de ailede temeli atılan bu değerleri daha da geliştirerek bir üst mertebeye taşımamız gerektiğinin bilincindeyiz. Kurum olarak misyon ve idealimiz yavrularımızı bilgisine ve inancına güvenen, ailesine, vatanına, yaşadığı topluma ve tüm insanlığa faydalı birer insan olarak yetiştirmektir.

Okulumuzda bu doğrultuda öğrencilerimizin kişilik ve değer gelişimlerine katkı sunmak adına ilim, irfan, hikmet ve ahlâk sahibi olmalarına yönelik olarak şu çalışmaları yapıyoruz.

Siyer-i Nebi  (Peygamber Efendimizi) Anma Programı, Değerler Eğitimi “Söz sizde, sorun söyleyelim ” çalışmaları, Kur’an-ı Kerim’ i Güzel Okuma yarışmaları, Kuran Arapçası âyet, hadis tahlilleri, Kur’an-ı Kerim dersleri, namaz sûre ve duaları ezber çalışmaları, Değerler Eğitimi pano çalışmaları, cemaatle namaz, Ayasofya, Eyüp Sultan, Süleymaniye, Edirne Selimiye, Bursa Ulu Camii ziyaretleri, Darülaceze ziyareti, Down Cafe ziyareti, Hayvan Barınağı ziyareti, İlaç ve kitap bağış kampanyaları, her sınıfa bir yetim kardeş projesine katılım, sınıf sadaka kumbaraları, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs çalışmaları, Afrika’da su kuyusu açılışı, Çanakkale Şehitlerini ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Programları, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı çeşitli tarihi müzelerin ziyareti ve adını saymadığımız birçok sosyal ve kültürel etkinlikler…

Unutmayın! Değerler Mavigün’de Yaşanılır ve Yaşatılır.

YUKARI