İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ GEZİSİ
Anasayfa> Haberler> İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ GEZİSİ
Etkinlik Takvimine Dön

     Her yıl olduğu gibi bu yıl da İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gezimiz dolu dolu geçti. 10 sınıfların katıldığı bu gezide öğrencilerimiz İbn-i Sina, Birûni, İbn-i Rüşd, Nasîrüddin, İbn Battuta, İbn-i Haldun, Ali Kuşçu ve Pîrî Reis gibi daha ismini sayamadığımız birçok Müslüman bilim adamını tanıyarak bu bilim adamlarının dünya tarihine katmış oluğu önemli icatları ve günümüzde Batılıların sahiplendiği birçok icadın aslına bu bilim adamlarına ait olduğunu öğrenmiş oldular.

     İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Gülhane Parkı içinde içerisinde Saray Sur Duvarı’na bitişik Has Ahırlar Binası’nda yer almaktadır. İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan ve 24 Mayıs 2008 tarihinde açılan müze Prof. Dr. Fuat Sezgin Türkiye Bilim Akademisi (TUBA) ile Kültür Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre hizmete girmiştir.

     Eşine az rastlanan azim ve beşeri gücün sınırlarını zorlayan çalışkanlıkla geçirdiği ömrünü ilme adamış geriye çok kıymetli eserler bırakmış Fuat Sezgin hocamız 30 Haziran 2018 tarihinde ebedî hayata intikal eylemiştir ve hocamızın vasiyeti üzerine naaşımüzenin bahçesine defnedilmiştir. Biz de bu ziyaretimiz esnasında öğrencilerimizle hocamızın kabrini ziyaret ederek gezimizi bitirmiş olduk.

Fotoğraflar

Diğer Haberler
DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

İlimiz genelinde MEB tarafından düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri"  adlı proje kapsamında " Sözlük Özgürlüktür." sloganıyla okulumuzda edebiyat zümresi çeşitli etkinlikler düzenledi. Pano, kelime bu...
Devamı Oku
BRANŞ DENEMELERİMİZ BAŞLIYOR

BRANŞ DENEMELERİMİZ BAŞLIYOR

Devamı Oku
ÖĞRENCİLERİMİZ ILGAZ'DA

ÖĞRENCİLERİMİZ ILGAZ'DA

Bu yıl Özel Mavigün Anadolu/Fen Lisesi olarak gezimizi zengin bitki örtüsü ve eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Ilgaz Dagı'na düzenledik. Tatilimizin ilk iki gününde öğrencilerimiz Ilgaz Dağı'nın zi...
Devamı Oku

YUKARI